Vil bygge slakteri i Sveindalskrysset

Dalstroka Innafor er godt kjent fra værmeldingen. Nå kan det også blir kjent for kortreist kvalitetskjøtt fra lokale bønder.

Påskeaften 2024 gikk vi fra hytte til hytte på Bortelid, Ljosland og Eikerapen. Hensikten var å samle inn 100 intervju, der formålet var å kartlegge kjennskap og assosiasjoner til et nytt slakteri som gründerideen Dalstroka Innafor ønsker å etablere.

I konkurranse med andre aktører var det Moment Analyse som ble valgt som sparringspartner for å styrke beslutningsgrunnlaget som er nødvendig før man eventuelt slipper gravemaskiner og blandemaskiner løs i Sveindalskrysset.

I tillegg til 100 intervjuer av hytteeiere, har vi gjennomført 400 telefonintervju av befolkningen i omkringliggende kommuner og dybdeintervjuer av interesserte butikker og hoteller i området.

- Prosjektet begynner å miste fremdrift, mente en av respondentene som ble intervjuet.

Ut fra de data vi samlet inn, er ikke innbyggerne i området enige. De heier på prosjektet, men sammen med hyttebeboerne stiller de samtidig høye krav til slakteriet og utsalget.

- Butikken bør ikke bare selge kjøtt, men grønnsaker og marinader, sier en av de som ble intervjuet, og i tillegg bør lokalene være innbydende.

Dalstroka Innafor har fått et godt grunnlag når de skal ta strategiske beslutninger for hvem de skal ansette, hvordan de skal kommunisere og hvordan de skal posisjonere seg i markedet.

Neste
Neste

Byttet til Moment Analyse